Te is szereted a mirelit ételeket? Akkor jó helyen jársz! Most megosztjuk veled a legfontosabb tudnivalókat, hogy igazán ízletes és egészséges fogásokat varázsolhass az asztalra!
A sors könyörtelenül sújtott: a népszerű magyar színművész mostantól a sötétség világában kénytelen élni.
Mára ellepték a világot a mirelit ételek, amelyek egyszerűségük miatt tudtak annyi embert meghódítani. Kevesen tudják azonban, mikre kell odafigyelni, amikor ilyen ételeket veszünk, vagy készítünk.
Tapogassuk meg a zacskót
Mielőtt döntést hozunk egy mirelit étel megvásárlásáról, érdemes alaposan megvizsgálni a csomagolását. Ha a benne található termékek összeálltak, az arra utalhat, hogy már korábban kiolvadtak.
Használjuk fel jégszerű formában.
Amikor a fagyasztott zöldségeket vagy gyümölcsöket levesekhez, főzelékekhez vagy turmixokhoz szeretnénk felhasználni, érdemes őket fagyott állapotban hozzáadni az ételhez. Ha előbb felengedjük őket, a fagyás során a víz térfogata megnő, ami rontja az állagukat és ízüket. Így a legjobb, ha közvetlenül a mélyhűtőből kerülnek a serpenyőbe vagy a turmixgépbe!
Mártsuk bele a hideg víz világába!
Ha sütemény készítünk, fontos, hogy kiolvasszuk a gyümölcsöket. Erre meglepő módon nem az a legjobb módszer, ha meleg vízbe rakjuk, mert az csupán a külső részt melegíti fel, így ha sietünk, érdemes hideg vízben kiolvasztani azt.
Tiszteljük meg a határidőket!
Sokan azt hiszik, hogy a mirelit termékek nem tudnak lejárni, ez azonban nem így van. Mindig tartsuk be a csomagoláson feltüntetett lejárati időt.
A szárat is együtt tároljuk el.
Amikor nyáron szépen nőnek a növényeink, vágjuk őket rendszeresen, és alaposan megmosva, a szárukkal együtt fagyasszuk le őket. Így télen is friss fűszerek állnak majd a rendelkezésünkre.